Po gnojilo za travo v trgovino

Pomlad je prišla zelo pozno in kaj kmalu so se temperature dvignile na poletne.

Bala sem se, da bomo zamudili sejanje in gnojenje trave. Vsako leto se pokaže bujna rast trave, potem pa čez poletje kar preneha rasti. Močno sonce jo čisto posuši. Za letošnje leto sem sklenila, da se bom posebej posvetila rasti travi. Najprej bom kupila še seme za travo, da se malo podkrepi in obvezno še gnojilo za travo, da bo pospešilo rast trave. V trgovini s semeni in gnojili sem vprašala prodajalca strokovnjaka katero gnojilo za travo mi priporoča in kdaj ga naj uporabljam. Ko mi je omenil, da naj travo gnojim tri krat v letu, sem takoj vedela zakaj mi trava ne dela. Jaz tega namreč nisem počela.

Torej travo pognojim najprej spomladi, ko začne rasti. Takrat moram uporabiti gnojilo za travo, ki vsebuje višjo vsebnost dušika, ki spodbuja rast listov oziroma zelenja. Trava se drugič pognoji kadar začne aktivno rasti in sicer takrat potrebujemo drugo vrsto gnojila in sicer gnojilo za travo, ki je bolj uravnoteženo z manj dušika.to je v času poletja. Travo pognojimo še zadnjič v letu v jeseni, da ji pomaga preživeti zimo. Tokrat uporabimo gnojilo za travo, ki vsebuje večjo količino kalija, ki krepi korenine in daje travi moč za odpornost na mraz. No torej sem vse izvedela kako se poskrbi za rast trave, da dobilo lepo in čvrsto trato.

Sedaj je potrebno samo še izbrati vrsto gnojila. Spet so na voljo umetna mineralna in organska gnojila. Seveda je umetno gnojilo za travo hitro delujoče in povrh še enostavno za uporabo, vendar je lahko slabo za onesnaževanje tal in vode, zato je potrebno paziti koliko se ga uporablja oziroma se je potrebno držati navodil na embalaži.

Po gnojilo za travo v trgovino

Najbolj primerna so organska gnojila, ki nudijo dolgotrajno izboljšanje tal in so prijazna za okolje. Gnojila so največkrat v peletih ali granulah.po posipu je potrebno zalivat, da se le te raztopijo in prodrejo v tla. Lahko pa kupimo tudi tekoče gnojilo.

Z vsemi gnojili je potrebno paziti, da jih ne uporabimo prekomerno saj s tem lahko uničimo travo.