Javni prevozi so mi v času študija prišli še kako prav

V času, ko sem študiral, ter sem se tako vsak dan odpravljal v Ljubljano, so mi javni prevozi še kako koristili. Tako pa sem se tudi vsak dan vozil z javnimi prevozi, kjer pa je to največkrat bil vlak, saj se je izkazalo, da je to še najhitrejši način, kako lahko pridem v Ljubljano ob uri, ko sem moral biti na faksu. 

No tako pa so imeli javni prevozi številne prednosti pred avtom, saj sem se zaradi tega tudi vozil z njimi in ne z avtom, čeprav sem že imel izpit za avto in pa tudi svoj avto. Prva prednost, ki pa je bila še najbolj pomembna, pa so bile same finance. Tako me je mesečna subvencionirana vozovnica prišla zgolj 25 evrov. S to vozovnico pa sem se nato skozi mesec lahko peljal kolikorkrat sem si želel. Prav tako pa sem lahko s to vozovnico šel kamorkoli v Sloveniji. Če pa to primerjam z avtom, pa se mi definitivno ni izplačalo, saj bi rekel, da bi za bencin zapravil kakšnih slabih 10 evrov na dan, kar pa bi se do konca mesca kar nabralo.

Javni prevozi so mi v času študija prišli še kako prav

Naslednja prednost, ki so jo imeli javni prevozi, predvsem vlak, pa je bila ta, da sem se izognil gneči. Tako pa sem se skoraj vsak dan v Ljubljano odpravil ob 7h ali 8h uri zjutraj, domov pa sem šel nekje med 14h in 16h uro. V temu času, pa je na cesti največja gneča, saj se ravno takrat ljudje odpravljajo v in pa iz službe, ter so tako ceste zelo obremenjene, še posebej pa avtocesta, saj bi se moral odpraviti na južno obvoznico, katera pa je res zelo zasedena.

Tako pa so mi javni prevozi v času študija res prišli še kako prav, ter sem jih zaradi tega tudi vedno koristil, da sem se odpravil v mesto.